The Wine Ayutthaya / Bangkok Project Studio

The Wine Ayutthaya / Bangkok Project Studio - Beam, Handrail The Wine Ayutthaya / Bangkok Project Studio - Shelving, Beam The Wine Ayutthaya / Bangkok Project Studio - Forest The Wine Ayutthaya / Bangkok Project Studio - Facade, Glass + 37

More specification Less Specs
Text description provided by the architects. Situated on a bank of the Chao Phraya River in Phra Nakhon Si Ayutthaya Province, The Wine Ayutthaya is a modern leisure stead for wine drinkers. The building was constructed to become a fresh tourist attraction in hopes of stimulating the economy of local communities surrounding this world inheritance site, which was the capital city of Thailand 400 years ago. The construction is a intersection of architectural creativity and environmental context molded into a attraction for tourists.

A single fib building blends in with existing large trees with cautiously designed landscape. The build up is 9 meters in acme and 11 meters evenly in width and distance made entirely from steel-reinforced plywood. The interior of the wine house is divided into 4 platforms, each with its own stature that serves as a advantage point for visitors to absorb the beautiful view of the river from unlike angles, contrasting the home with the exterior spaces. There are 5 sets of spiral stairs attached to each platforms. The crunch floor is occupied by a wine bar, and seats are placed between the staircases. The platforms and staircases are scenic viewpoints. The locally found wooden houses are the inhalation to create this steel-reinforced plywood structure. The knock-down waffle structure system which is visually light but structurally strong is being exposed by the design of floor, wall and roof. The waffle walls can be a unaccented trickle that helps cool down the inside atmosphere. furthermore, wine drinkers can enjoy another depth of feel through the sense of smell mix between plywood and wine. In this building, plywood a material normally used for interior purposes as furniture structure being used as a build structure. This has broaden the potential and transform the sensing of plywood from a impermanent material to a permanent and extraordinary building. All five spiral step has been designed not only for circulations that fit in limited spaces but besides serve as geomorphologic supports. furthermore, familiarly experienced scale and amount of spiral stairs has been sculpt into an unfamiliar raw space arousing visitors the sense of pilfer. The build up is protected from rain and humidity by coating plywood with resin and covering the build up with 1 millimeter thick PVC sheets. From the outside, the ripple reflects of PVC sheets visually soften the build up, in the interim, exposed the department of the interior through its clarity.

To overcome conceptual limitations and confront challenges in both material and scale in order to create an across-the-board architecture is the purpose of The Wine Ayutthaya, a make of artwork to revive the spirit of this once majestic ancient city. originally published on April 17, 2017 .

Through this article, we hope to help you understand more about the most detailed and complete is Dennis Point Campground MD.

Leave a Comment